Ankara, 04. svibnja 2020.

Objava Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske studentima koji studiraju u Republici Turskoj

Objava Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske studentima koji studiraju u Republici Turskoj, vezano uz izbijanje pandemije korona virusa:

- Vijeće visokog obrazovanja donjelo je odluku o internetskom obrazovanju za ovogodišnji proljetni semestar, te prema ovoj odluci studenti koji koriste stipendije Republike Turske i dalje će ih moći koristiti, kao i koristiti hranu i smještajne kapacitete.

- Studenti koji žele zamrznuti svoju registraciju ovog semestra, mogu je zamrznuti.

- Studenti koji borave u studentskim domovima Kreditne i hostelske ustanove (KYK) nastavit će boraviti u svojim studentskim domovima, a studenti koji borave u privatnim domovima i dalje će boraviti tamo sve dok njihovi domovi ostanu otvoreni, no ako su ti domovi zatvoreni, studenti će biti smješteni u domovima KYK.

- Društveni i kulturni programi koji su priređeni za akademski i osobni razvoj korisnika stipendija moći će se pratiti putem interneta.
- U okviru postupanja u slučaju COVID-19, ukoliko se studenti žele vratiti natrag u svoje zemlje, neće biti moguće pokriti trošak njihovih avionskih karata.
- Postupak ocjenjivanja kandidata u vezi izbora za stipendije Republike Turske još uvijek traje. S obzirom na razvoj pandemije, postoji mogućnost da se napravi novi kalendar akademske godine.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana