Informacije za hrvatske državljane

 

Vize za Republiku Tursku

Hrvatski državljani koji turistički ili poslovno putuju u Tursku mogu ishoditi vizu putem sustava zahtjeva za vizu - E-viza na internetskoj stranici www.evisa.gov.tr. Informacija o vizama dostupna je na internetskoj stranici www.mfa.gov.tr. Za vizu za profesionalne vozače kamiona svakako savjetujemo obratiti se Veleposlanstvu Republike Turske.

Od 1. siječnja 2015. putna isprava mora vrijediti još najmanje 60 dana od datuma prestanka valjanosti vize, produljenja vize ili dozvole boravka.

Nositelji valjane hrvatske diplomatske ili službene putovnice, koja u trenutku izlaska iz Turske vrijedi još najmanje tri  mjeseca, oslobođeni su zahtijevanja vize za ulazak, prolazak kroz, boravak na i izlazak iz državnog područja Republike Turske za razdoblje koje ne prelazi devedeset (90) dana u bilo kojem razdoblju od 180 dana.

Viza nije potrebna nositeljima valjanih običnih putovnica ako su:

  • civilni članovi posada hrvatskih i turskih civilnih zrakoplova, kao i članovi spasilačkih ekipa;
  • članovi posada hrvatskih i turskih zrakoplova, koji sudjeluju u spasilačkim misijama, kao i članovi spasilačkih ekipa;
  • civilni članovi posada pomorskih brodova.

Za sve informacije vezano uz vize za Republiku Tursku potrebno je obratiti se Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana